Child

Et nytænkende samarbejde

Bilka og Folkekirkens Nødhjælp har indgået et nytænkende samarbejde under titlen ’Giv en livline til Malawi’ for at samle penge ind til otte sundhedscentre i Malawi i det sydlige Afrika.

Malawi er ét af verdens fattigste lande. Den fattige befolkning på landet har meget begrænsede eller ingen muligheder for at komme på hospitalet.

Der genopbygges og renoveres derfor fem sundhedscentre til at varetage opgaver som blandt andet prævention, hiv-rådgivning, graviditetsrådgivning, fødsler og spædbarnspleje. Desuden støttes tre yderligere sundhedscentre til at starte ernæringsprojekter, hvor lokalbefolkningen hjælpes til at starte en køkkenhave med sunde næringsrige afgrøder og rådgives i hvordan de undgår fejl- og underernæring.

Pernille Højmark donerer flaskepant i Bilka.

©Folkekirkens Nødhjælp

Kunderne kan også bidrage

”Vi, der arbejder i Bilka, vil gerne bidrage til en bedre verden. Vi indbyder kunderne til at være med, hvis de har lyst”, siger Thorbjørn Sejer Jensen, Marketingdirektør i Bilka.

Bilkas kunder kan eksempelvis være med til indsamlingen, når de afleverer flasker til genbrug. Alle Bilkas flaskeautomater har nu en pantknap med sloganet ”Tænk stort, med små bidrag”. Her kan kunderne vælge at donere et beløb til indsamlingen.

Pengene til sundhedscentrene bliver derudover indsamlet af de enkelte Bilka-medarbejdere, og der sælges specifikke produkter, som eksempelvis indkøbsposer og et armbånd, der udløser et støttebeløb. Flere leverandører har givet tilsagn om støtte, og Købmand Herman Sallings Fond har ligeledes doneret til projektet. Med et stort engagement fra Bilkas kunder, medarbejdere, leverandører og Købmand Herman Sallings Fond er indsamlingen allerede rundet 14 mio. kr.

Bilka-medarbejdere besøger sundhedscenter i Kanyama i maj 2013.

©Folkekirkens Nødhjælp

Bilka-medarbejdere besøger sundhedscentre i Malawi

Som seneste tiltag har Bilka udpeget en medarbejder fra hvert varehus, som særlige ambassadører for ’Giv en livline til Malawi’. Med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling skal de alle til Malawi i 2013 for at besøge, de sundhedscentre, som Bilka støtter i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, så de ved selvsyn kan se hvad de indsamlede penge er gået til. Efterfølgende har Bilka-medarbejderne til opgave at videreformidle det, de har oplevet i Malawi til kolleger og kunder.

_DSC5266

©Folkekirkens Nødhjælp

Fakta om Malawi

  • Malawi er et af Afrikas fattigste lande.
  • Landet har en årlig vækst på 8 procent, men 53 procent af befolkning lever stadig under fattigdomsgrænsen. Sult og fejlernæring er et stort problem.
  • 70% af befolkningen bor på landet med begrænset adgang til sundhedshjælp.
  • 48% af alle børn under fem år lider af hæmmet vækst, på grund af fejl- eller underernæring.
  • 1,2 mio. ud af befolkningen på 15 mio. mennesker er smittet med hiv.
  • Omkring 800.000 børn har mistet én eller begge forældre, og den forventede levealder er 43 år.

MalawiKor