Child

Nu skal der skaffes personale

Skrevet af Julie d. 30/04/2013

Fornylig åbnede sundhedscentrene i Chiringa og Thembe i det sydlige Malawi. Sundhedscentrene er blandt andet udstyret med helt moderne fødeafdelinger og personaleboliger, og på sundhedscentret i Chiringa er oversygeplejerske Dorothy Chiam’modzi nu i fuld gang med at sikre, at centret får tilstrækkeligt med sundhedspersonale.

’Vi har allerede to uddannede jordemødre, og vi venter på to mere,’ siger Dorothy.

Stolt over at være en del af det

En af jordemødrene er Josephine Imani, som er glad og stolt over at være en del af det hold, derskal være ansvarlig for den nye fødeafdeling.

’Den nye afdeling bliver en stor hjælp på mange områder. Før i tiden havde vi én fødeafdeling i hele Chiringa-området, og den er statsejet,’ siger hun og tilføjer:

’Når vi nu har den nye fødeafdeling, kan vi hjælpe mange kvinder i dette område. Vi har moderne udstyr, der kan redde liv for børn født med komplikationer. Vi har bl.a. et iltapparat, så vi kan genoplive børn født med åndedrætsproblemer.’

De lokale strømmer til

Mødre- og spædbørnsdødeligheden er meget høj i Malawi, så de moderne faciliteter og udstyret bliver et tilløbsstykke for den nye fødeafdeling, mener Josephine. 

’Den gamle, statsejede afdeling har slet ikke den slags udstyr, vi har her i Chiringa, og det betyder, at mange kvinder i området hellere vil komme hertil for at føde.’

Det er indsamlingen ’Giv en livline til Malawi’, som har gjort det muligt at renovere i alt fire sundhedsklnikker i Malawi.

Indsamlingen er nu oppe på over 14 millioner kroner takket være blandt andet Bilkas kunder, der bidrager ved at aflevere flasker til genbrug og købe forskellige støtteprodukter som for eksempel Malawi-brød.

Pengene til sundhedsklinikkerne bliver derudover indsamlet af de enkelte Bilka-medarbejdere, lige som Købmand Herman Sallings Fond og flere leverandører støtter projektet.

Nu bliver samarbejdet udvidet med endnu et sundhedscenter samt tre ernæringsprojekter.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment