Child

Malawi−indsamling til cykelløb

Skrevet af Eva Højrup, journalist Folkekirkens Nødhjælp d. 07/05/2012

Billie-ulven var med til Giro d’Italia i Herning, formålet var at fortælle de mange besøgende i Herning om Bilkas indsamling til fordel for Malawi.

 

Bilka i Herning benyttede Giro d’Italia til at fortælle byens mange gæster om indsamlingen til fire sundhedscentre i Malawi

Næppe nogensinde før har der været så mange gæster i Herning på én gang, som da verdens næststørste cykelløb, Giro d’Italia, havde start og mål for to etaper i Herning 5. og 6. maj. Det ville medarbejderne i det lokale Bilka varehus benytte til at fortælle de besøgende om kædens indsamling til sundhedscentre i Malawi.

Jeg vil gerne bruge en dag her

”Det er så godt et projekt, at jeg gerne vil bruge en hel dag her, selv om det er koldt, og selv om vennerne sikkert sidder et sted nede i byen drikker bajere lige nu”, siger Frederik Poulsen, som er en af de Bilka−medarbejdere, der en hel dag bemander en bod nær målområdet, faktisk lige der, hvor rytterne udasede hiver efter vejret, samtidig med at journalister fra hele verden hiver efter en kommentar fra rytterne.

Bilka Herning har købt sig ret til at lave en bod, hvor de sælger flaskevand og armbånd til fordel for indsamlingen til Malawi.

“Det er en vigtig historie,  vi har at fortælle. Det er bidende koldt her i den friske forårsvind, og mange forbipasserende fik den hurtige beretning om, at Bilkas medarbejdere har taget en beslutning om, at de vil være med til indsamlingen til fordel for de fattigste i Malawi, og at alle er velkomne til at bidrage til indsamlingen.” fortæller  Jacob Lunding, som er afdelingschef i Bilka Herning.

Små beløb kan alle jo afse

”Man bliver optaget af det med de fattige lande, når man er med i sådan en indsamling her. Det bliver vigtigt for én at fortælle endnu flere danskere om, hvor godt vi har det, og hvor meget, vi kan hjælpe med blot små beløb. Små beløb, som vi jo let kan afse. Vi skal bare vide, hvad pengene går til. Det vil vi gerne fortælle til de mange, som kommer forbi her i dag for at se på cykelløb,” siger Jakob Lunding, og så bliver han på det nærmeste overfaldet af tre godt beduggede unge fyre:

”Hallo. Vi skal altså også lige ha’ sådan nogle Malawi−armbånd. Det går da til noget godt, ik’ o?”

 

Tekst og fotos: Hans Jørgen Hansen, der var med til arrangementet som frivillig for Folkekirkens Nødhjælp.

Bilka-bod til fordel for Malawi-indsamling ved Giro d'Italia i Herning 5. maj 2012. Frederik Poulsen og Jakob Lunding fra Bilka Herning

Alle aldre var velkomne til at høre om indsamlingen til fordel for Malawi.

Pia Romvig Schou til cykelløb i Herning for at fortælle om indsamlingen.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment