Child

Lunjika Health sundhedscenter redder unge mødre

Skrevet af Emily Stavis d. 16/03/2016

unge mødre

Malawi har skræmmende statistikker for mødre- og spædbarnsdødelighed. På landsplan dør omkring 680 af 100.000 mødre i forbindelse med fødslen. Men på Lunjika Sundhedscenter fortsætter fødeafdelingen med at knække kurven. Fødeafdelingen på Lunjika Sundhedscenter er den travleste fødeafdeling på alle Bilka-sundhedscentrene, og i gennemsnit modtager Lunjika 50 førstegangsfødende om måneden.

”De fleste af vores førstegangsfødende er teenagere, og det har desværre en negativ betydning for dødelighedsstatistikkerne. Men det faktum, at vi har fået mere personale og bedre faciliteter gør, at flere og flere fødsler går godt; også teenagepigernes fødsler,” fortæller Ruth Mulungu, der bestyrer sundhedscenteret.

Der er opstår i gennemsnit flere komplikationer ved teenage fødsler, hvilket først og fremmest skyldes, at de helt unge kvinders kroppe ikke er parate til at gennemføre en graviditet og fødsel. Renoveringen af centerets fødeafdeling betyder, at førstegangsfødende kan blive på centeret i længere tid både før og efter fødslen. Det betyder, at personalet bedre kan observere patienterne. Tidligere blev førstegangsfødende henvist til et hospital, der ligger langt væk.

I dag er Lunjika langt det sikreste sted at føde for unge mødre i distriktet.

Tekst og billede: Francis Botha

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment