Child

Jeg vil passe på mine børn

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 13/08/2014

33 Malawi Msumbe HC  - hjemme hos Modesta_blog
I Malawi får folk i landområderne typisk mange børn – fordi der traditionelt er mange, som dør. 30-årige Modesta har mistet ét ud af sine fire på grund af malaria, og hun glæder sig over, at der nu bliver bygget nyt sundhedscenter i Msumbe, så hjælpen er nær. Hjælp har hun allerede fået ved at deltage i ernæringsprojektet på stedet, men også ved familieplanlægningsmøder.

33 Malawi Msumbe HC  - hjemme hos Modesta - Andrew rådgiver Modesta_blog
”Jeg skal ikke have flere børn. Jeg vil passe godt på dem, jeg har, og give dem bedre mad. Jeg håber, vi får råd til at give dem en god uddannelse. Hvis ikke, vil jeg bare gerne have, at de er sunde og raske, og vi ikke sulter. Jeg har lært, hvilke sygdomstegn, jeg skal være opmærksom på, så jeg kan søge hjælp i god tid,” fortæller Modesta.

Hun og hendes mand dyrker lidt forskellige grøntsager omkring deres hytte, og tjener ellers ikke penge – den smule arbejde, de kan få, aflønnes med majs og tøj, og familien ejer stort set intet ud over få køkkenting og redskaber, tøj samt børnenes skolesager.

Tekst: Lise Benzon

Fotos: Carl Gustav Lorentzen

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment