Child

Fortællinger fra CSR-chef i Dansk Supermarkeds rejse til Malawi – dag 1

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 15/02/2013

Her på Malawi-bloggen vil der postes dagbogsindlæg fra Helene Regnells, CSR-chef for Dansk Supermarked, rejse til Malawi. Sammen med projektleder i Bilka Marketing, Vickie Mose, besøgte Helene to af de sundhedscentre, som Bilka støtter.

Mit første indtryk er at Malawi er et utrolig grønt og frodigt land.

Det første indtryk af Malawi var utrolig grønt og frodigt.

27. januar 2013 – dag 1: Ankomst til Malawi

Det første indtryk er “grønt”. Allerede før vi lander i Kamuzu International Airport i Malawi efter mere end 15 timers flytur melder spørgsmålet sig: Hvordan kan indbyggerne i et land, der ser så frodigt ud, sulte? Det skal senere vise sig, at svaret både er simpelt og meget komplekst. Men lad mig starte med begyndelsen:
Vickie Mose og jeg er inviteret af Folkekirkens Nødhjælp til at besøge to af de foreløbige fire sundhedscentre, som kunder, leverandører og medarbejdere i Bilka har finansieret over de sidste to år.
I Malawi dør ca. 16 kvinder i barselsseng – hver dag. Ud af 1000 levende fødte malawiske børn dør knap 100 før de fylder 5 år. Selvom det er uhyggelige tal, så er der også tale om store fremskridt. I 1995 var tallene mere end dobbelt så høje – men der er lang vej endnu før FN’s målsætning er nået. Og det er den målsætning som Bilka for to år siden besluttede at bidrage til.
Senest er aftalen blevet udvidet med en række ernæringsprojekter. Det er vigtigt at mødre og børn overlever fødslen, men lige så vigtigt at børnene får en sund og balanceret diæt, som hjælper dem til en normal udvikling også efter det femte år.

Næsten 50 % af alle børn i Malawi bliver hæmmet i deres udvikling på grund af sult eller fejl ernæring. Det er naturligvis ikke et godt grundlag for et lands fremtidige udvikling.
Over de næste dage vil jeg dele mine oplevelser med jer og også forsøge at give et svar på, hvorfor de dog sulter i et land, der er så grønt.

Helene Regnell

CSR-chef, Dansk Supermarked.

 

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment