Child

Det er pengene værd

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 23/09/2013

På Chiringa Sundhedcenter mødte Bilka-ambassadørerne Camilla og Allan flere glade mødre, bl.a. Bertha.

På Chiringa Sundhedcenter mødte Bilka-ambassadørerne Camilla og Allan flere glade mødre, bl.a. Bertha.

Otte Bilka-ambassadører har taget den lange tur fra det kolde Danmark til det varme, men fattige Malawi for at se, hvordan støtten fra deres store og succesfulde indsamling i praksis gør gavn.

På Chiringa Sundhedscenter er der med Bilkas støtte blevet bygget en ny fødeafdeling, hvor kvinderne i området kan føde under fornuftige forhold. Modsat på statens hospital, hvor det er gratis, koster det cirka 22 kroner at føde på Chiringa. Det er meget for de fattige malawianere, men 27-årige Bertha fortalte gæsterne fra Danmark, at det er en god investering, selvom hun har haft svært ved at skrabe pengene sammen.

”Jeg har haft en hård graviditet, så jeg ville ikke risikere at miste mit barn. Jeg har født mine yngste børn på statshospitalet, men jeg har hørt om mange andre, som ikke har været så heldige. Hér på Chiringa sørger de for, at både moderen og barnet har det godt, og begge kommer til tjek efter fødslen. På statens hospitaler ser de kun på barnet,” fortalte Bertha, som under Bilka-ambassadørernes besøg var til sundhedstjek med sin to uger gamle søn Isak.

 

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment