Child

Bilka-repræsentanter besøger sundhedscentre i Malawi

Skrevet af Eva Højrup, journalist Folkekirkens Nødhjælp d. 30/01/2013

Helene Regnell, CSR-chef for Dansk Supermarked, og Vickie Mose, projektleder Bilka Marketing, er taget af sted til Malawi for at følge udviklingen af de sundhedscentre, som Bilka støtter og deltage i den officielle indvielse af sundhedscentret i Chiringa.

 

I mandags gik turen til det sydlige Malawi, hvor Helene Regnell og Vickie Mose skulle besøge to af de støttede sundhedscentre i Chiringa og Thembe.

 

 

Da de ankom til centret i Chiringa blev de mødt af en taknemmelig og og håbefuld lokalbefolkning, som alle så frem til at bruge det nye sundhedscenter.

 

 

 

 

Helene Regnell mødte lederen af Chiringa sundhedscenter, Dorothy Chidam’modzi, som har arbejdet som jordemoder i 14 år. Dorothy har været vidne til mange tragiske dødsfald på grund af manglende faciliteter og glædes over det nye sundhedscenter, som vil bidrage til at reducere antallet af mødre og børn, der dør under fødslen.

 

 

I Thembe skulle det nye sundhedscentret indvies officielt. Mange fra regeringen og lokalområdet var strømmet til centret for at overvære åbningen. Malawis finansminister deltog også i den officielle åbning og udtrykte stor taknemmelighed for støtten.

Helene Regnell fik saksen i hånden og klippede båndet for at indvie sundhedscentret og fejre en ny start, hvor Thembes lokalbefolkning har bedre adgang til sundhedshjælp.

 

 

Efter besøget var Helene Regnell og Vickie Mose begge imponerede og rørte over hvordan støtte fra Bilkas ansatte, leverandører og kunder har gjort det muligt at gøre en livsvigtig forskel for Malawis befolkning.

Se filmen, hvor Helene Regnell klipper snoren ved den officielle indvielse af sundhedscentret i Malawi.

 

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment