Child

Bilka jubler i Malawi

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 16/09/2013

Otte Bilka-ambassadører og personalet på Thembe Sundhedscenter jubler over, hvor pænt og velfungerende stedet er blevet.

Otte Bilka-ambassadører besøgte i sidste uge Malawi og de projekter, butikskæden støtter gennem Folkekirkens Nødhjælp. Pengene gør gavn – blandt andet har ”Bilka-babyen”, Emma på fem måneder, det godt.

Turen gik til sundhedscentret i Thembe, som en del af de cirka 15 millioner indsamlede kroner har været med til at udbygge og istandsætte. Et besøg på stedets fødeafdeling spredte hurtigt glæde blandt de nysgerrige Bilka-folk. De blev mødt af pæne forhold, glade mødre og sunde babyer – noget der langt fra er en selvfølge i landet, hvor mange stadigvæk føder hos uuddannede ”jordemødre” under primitive forhold i deres små landsbyer.

Bilka-baby Emma foran sit fødested med sin jordemor, far og mor og Bilka-ambassadør Anni.

Bilka-baby Emma foran sit fødested med sin jordemor, far og mor og Bilka-ambassadør Anni.

”Bilka-Baby” Emma griner

På sundhedscentret var der positive nyheder til de spændte ambassadører fra Bilka. Hér var lille baby Emma klar til at hilse på – noget ganske særligt, da hun var den første baby, der er født på centret, efter det er blevet renoveret med midler fra ”Giv en livline til Malawi”. Og den snart fem måneder gamle pige var både sund, rask og fuld af klukkende babylatter.

Hendes 19 år gamle mor, Mary Zhuwawo , fortalte, at hun er meget glad for at have født på Thembe.

”Jeg lånte pengene af min nabo, fordi hospitalet lå tæt på, og jeg har hørt dårligt om andre steder. Der føder de på gulvet. Hér på Thembe råber sygeplejerskerne heller ikke af én, hvis man har ondt, så jeg er meget glad for den hjælp, jeg har fået,” fortalte Mary, som tre gange har været til opfølgende tjek med lille Emma.

Den glade datter har dog ingen problemer haft i sin indtil nu beskedne levealder. Hendes mor, far og mormor tog i går den 40 minutter lange gå-tur til Thembe blot for at hilse på Bilka-ambassadørerne fra Danmark.

Tekst: Lise Benzon

Fotos: Carl Gustav Lorentzen

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment