Child

Bilka fejrede sundhedscentre

Skrevet af Eva Højrup, journalist Folkekirkens Nødhjælp d. 06/11/2012

Bilka fejrede hele uge 44 åbningen af tre sundhedscentre i Malawi, som blandt andet giver bedre vilkår for fødende kvinder. Glæden og stoltheden over projektets realisering var ikke til at tage fejl af i Bilka.

”Kan jeg friste med et stykke Malawi-brød?”  Spørgsmålet fra Folkekirkens Nødhjælps medarbejder får flere nysgerrige sjæle til at stoppe op på vej ind i Bilka i Fields. For en stund ledes opmærksomheden væk fra den lange indkøbsliste og over til en succeshistorie fra Malawi.

Der er en ganske særlig anledning til, at Bilka-forretninger over hele landet i sidste uge holdt ”Malawi-uge”. Bilka har igennem halvandet år samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp om at opbygge fire sundhedscentre i Malawi. De tre første sundhedscentre, som blandt andet skal hjælpe gravide og forebygge hiv og aids, indvies i denne måned i landsbyerne Kanyama, Chiringa og Thembe i Malawi, der ligger i det sydøstlige Afrika. Og det skulle fejres.  Derfor fik landets Bilka-butikker i sidste uge besøg af medarbejdere fra Folkekirkens Nødhjælp, der fortalte om projektet og uddelte smagsprøver på Malawi-brød.

Kunderne lyttede opmærksomt, da Thorlak Solberg fortalte om projektet.

Kunderne lyttede opmærksomt, da Thorlak Solberg fortalte om projektet.

”Mange er positive over for projektet, fordi de helt konkret kan se, hvad pengene går til. Vi præsenterer en konkret løsning på et konkret problem, og det bringer håb,” siger 20-årige Thorlak Solberg, der til daglig arbejder som hverver for Folkekirkens Nødhjælp.

Denne fredag formiddag aflægger han sammen med sin kollega, 20-årige Christian Bang Andersen, besøg i Bilka i Fields for at fortælle kunderne om sundhedscentrene. Bilka summer af travle kunder, men mange giver sig alligevel tid til at høre om projektet, der bringer smil frem.

”Det er et rigtig godt projekt, og det tiltaler mig at kunne bidrage til noget konkret,” siger forbipasserende Jeanette Hein og tilføjer:

”Jeg kan især godt lide, at jeg kan følge med i projektets realisering og den videre drift af sundhedscentrene.”

Flere steder i varehuset kan kunderne læse om projektet.

Det er indsamlingen ’Giv en livline til Malawi’, som har gjort det muligt at renovere sundhedscentrene i Malawi. Hvert center har fået en helt nybygget fødeafdeling og to personaleboliger, der skal tiltrække uddannet personale. Indsamlingen er nu oppe på over 12 millioner kroner takket være blandt andet Bilkas kunder, der bidrager ved at aflevere flasker til genbrug og købe forskellige støtteprodukter som for eksempel det Malawi-brød, der er smagsprøver på denne fredag. Pengene til sundhedscentrene bliver derudover indsamlet af de enkelte Bilka-medarbejdere, lige som Købmand Herman Sallings Fond og flere leverandører støtter projektet.

Malawi-brødet er populært blandt kunderne. Ved køb af brødet støtter man projektet.

Thorlak Solberg og Christian Bang Andersen er meget stolte af at kunne vise Bilkas kunder beviset på, at deres bidrag nytter.

”Forhåbentlig giver det flere folk lyst til at give en sidste hånd med her i slutfasen, så det fjerde sundhedscenter også kan blive realiseret,” siger Christian Bang Andersen.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment