Child

Bedre mad – uden spild

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 20/08/2014

34 Malawi Msumbe HC  - hjemme hos Modesta - Andrew rådgiver Modesta_blog

Modesta, som er gift og har tre børn på henholdsvis tolv, ni og fire år, er lykkelig for, at Msumbe sundhedscenter nu bliver udbygget. Hun er allerede en del af ernæringsprogrammet på stedet, og her lærer hun, hvorfor det er vigtigt, at hendes børn får en varieret kost.
”Jeg har lært, at jeg skal give mine børn forskellige grøntsager og hvordan jeg kan bruge de frugter, bønner og blade, som vokser vildt omkring vores hytte. De får bedre mad end før, for jeg har lært, at vi har brug for andet og mere end majsgrød. Vi spiser æg og grøntsager hver dag, og det gjorde vi ikke før,” fortæller Modesta, som heller aldrig smider mad ud.
”Jeg er meget opmærksom på, at intet går til spilde. For eksempel er vi begyndt at tørre græskarbladene, så vi kan gemme dem, og gamle tomater laver vi til sovs og blander med olie og salt, så det kan holde sig.”

Tekst: Lise Benzon

Foto: Carl Gustav Lorentzen

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment