Child

21 fødsler på kontoret

Skrevet af Joanna Hagstrøm d. 27/08/2014

35 Malawi Msumbe HC  - George tilser patient_blog
Selvom George Dulani er medical assistant og ikke jordemoder på Msumbe Sundhedscenter i det nordlige Malawi, har han budt flere babyer velkommen til verden i løbet af det år, han har arbejdet der. Eller rettere sagt velkommen til sit kontor. For selvom Msumbe nye fødeafdeling endnu ikke er bygget, sætter lokalbefolkningen allerede stor pris på sundhedscentret, og George har foran sit skrivebord en seng stående.
”Siden jeg begyndte at arbejde her, har jeg taget imod 21 børn på mit kontor. Jeg er ikke uddannet jordemor, men jeg har som del af min uddannelse til medical assistant fået et kursus i at tage imod babyer. Det er jeg glad for nu, for der er et enormt behov for uddannet personale og jordemødre i dette område, hvor der bor 16.500 mennesker,” siger George og forklarer, at de vordende mødre enten må gå 33 kilometer til et andet sundhedscenter, 75 eller 100 kilometer til de nærmeste hospitaler, benytte de traditionelle, uuddannede hjælpere eller komme til ham.

”Der er flere og flere, der vælger det sidste, og det forstår jeg godt. Alle de børn, jeg har taget imod, lever og har det godt ligesom deres mødre, og det er jeg naturligvis glad for,” siger han.

Tekst: Lise Benzon og Carl Gustav Lorentzen

Foto: Carl Gustav Lorentzen

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment